úvodní » Oddíl » Pro všechny » Pohádkový karneval


Pohádkový karneval

Princezna, víla, hokejista, námořník, pirát, automechanik, stavitel, Růženka, baletka, břišní tanečnice, gejša, žirafa, slon, kravička, motýl, včela, čarodějnice, Sněhurka, cikánka, Zorro, voják, kouzelník, rytíř, Santa Claus a mnozí jiní se potkali na druhém ročníku dětského karnevalu.

Zábava to byla pestrá, obzvláště když celý karneval uváděli Pejsek s Kočičkou neboli Nekča s Dádou. Na začátku přivítaly děti scénkou „Jak pejsek a kočička pekli dort“. Do dortu dali (téměř přesně podle Čapkovy předlohy) sůl, pepř, jablko, mrkev, křen (aby ten dort měl říz), mléko a mouku, bonbóny, myš a jahodový kompot. Jenže jim na jejich oslavě chyběli nějací hosté a právě s tím jim děti měly pomoci.

Prvním hostem měla být Popelka (Maruška), které zlá sestra Ráďa bránila v návštěvě oslavy a vymýšlela si na ni takové hlouposti jako třídit hrách, čočku a taky různé druhy těstovin (trochu jsme zmodernizovali ;-)). Ani papíroví holoubci nevypadali, že by Popelce byli co platní, tak se do toho musely vložit děti. Když všechno přebraly, objevila se s díky Popelka, ale najednou vypadala, milé děti, úúplně jinak. Měla hezké šaty, korunku a taky pravé plesové střevíčky.

Jako další měli být pozváni na oslavu Jeníček a Mařenka (Mirča a Nika), ale zlá čarodějnice (já) je už zase věznila v chlívku v perníkové chaloupce. Při té příležitosti uviděly děti kousek divadla – legendární perníkové chaloupky, se kterou se Sedmikrásky před deseti lety umístily na třetím místě v soutěži Divadelní šestka. Návštěvníci karnevalu měli potom za úkol vymalovat pro čarodějnici perníčky, aby už jednou dala Jeníčkovi a Mařence pokoj.

Posledním hostem byl krásný princ (Kubi, který by zaručeně vyhrál soutěž o nejlepší kostým, jelikož ho měl půjčený z archivu ČT a šuškalo se, že ho před ním měl na sobě Ondra Vetchý :-D), jenž marně hledal podle starého obrazu zakletou princeznu... S tím mu opět pomohly děti, když našly princeznu Ráďu (v maminčiných svatebních šatech :-)) schovanou pod stolem. Princezna se ale svého zakletí nechtěla vzdát jen tak snadno a děti s princem jí ještě museli najít poztrácené perly a odlákat tancem draka.

Kromě zachraňování pohádkových postaviček se tančilo ostošest, k čemuž nám skvěle vyhrávala dýdžejka Evička. A vyhrávala Dádu Patrasovou, makarenu a Bobíka, i když jí u toho krvácelo její hudební srdce :-). K zábavě přispěly i házecí papírová kolečka a balónky na pinkání.

Velmi oblíbenou součástí odpoledne se stalo losování tomboly, kterému šéfovali pejsek s kočičkou. Každé dítě při vstupu dostalo jednu kartičku z pexesa a pak už jen čekalo, až pejsek s kočičkou vylosují jeho obrázek. A nikdo se nemusel bát, na všechny se dostalo :-).

Když se blížila pátá hodina neboli konec karnevalu, vyhlásili jsme ještě poslední soutěž – o nejlepší tanečníky. V této soutěži měli trochu navrch starší děti, jejichž taneční kreace někdy skutečně překvapily :-), ale pozadu nezůstal např. ani skvělý malý tanečník – robot. Nejúspěšnější děti dostaly krásné „Dortíky od srdce“, které věnovala Martina.

Po odchodu masek nezbylo unaveným (a z tance zpoceným :-)) dospělým než všechno uklidit a sesbírat a s náručí rekvizit a kostýmů se odebrat do klubovny a pak domů. Ale to všechno s dobrým pocitem, že účast byla více než hojná a že se nám ten karneval pěkně povedl.

Za pomoc i za účast všem děkuje čarodějnice Lucka