úvodní » Oddíl » Pro všechny » Výprava na Velkou skálu


Výprava na Velkou skálu

Opět po roce jsme se sešly, abychom vyrazily na tradiční výpravu na Velkou skálu. Letos jsme se vydaly pouze v dámském složení (převážně Pampelišky a Pastelky) v sobotu 16. listopadu, a to nejen tak pro nic za nic. Dozvěděly jsme se totiž, že o Velké skále existuje jistá legenda, v níž se vypráví o pokladu, jenž je na místě ukrytý. Začátek legendy znala Nika – pověděla nám jej hned ráno u klubovny. 
     
Legenda vypráví o království, které se v minulosti rozkládalo na území Višňové, a o králi, jenž neuměl hospodařit se svým bohatstvím. Abychom se dozvěděly další část legendy, bylo vždy třeba splnit úkol. Úkoly jsme plnily během cesty a byly různé – zvířecí křížovka, běhací piškvorky či hádání slov. Holky úkol vždy zdárně splnily a byly odměněny kouskem legendy. Cesta rychle ubývala, Pastelky a Pampelišky s elánem zvládly všechny úkoly, po cestě nás dohnala Surikata a po menším bloudění jsme dorazily na Velkou skálu. Na místě jsme se všechny posilnily svačinou a nabíraly síly na poslední úkol, který se týkal budování vlastní vesničky s domky, statky a zvířaty. I tuto hru holky zvládly levou zadní a vysloužily si za to poslední část příběhu. Poslední část byla nejdůležitější, protože jsme se v ní dozvěděly, že poklad na Velké skále opravdu je! Holky se rozběhly, netrvalo dlouho a s truhličkou plnou zlaťáku se vrátily. Dle instrukcí, které byly u pokladu, jsme si ho mohly nechat, protože král již zemřel, samotné království zaniklo a poklad jsme neměly komu vrátit. Nika všem spravedlivě jmění rozdělila. 
      
Jako každý rok, i letos jsme napsaly vzkaz do návštěvní knihy a vydaly se pomalu domů. Po cestě jsme si zahrály ještě několik her, některé si Pastelky s Pampeliškami zorganizovaly samy. Díky pěknému počasí a elánu účastnic se výprava vyvedla a doufám, že se příští rok sejdeme znovu a snad ve větším počtu. 
        
Magda