úvodní » Oddíl » Pro všechny » Výprava do Berouna


Výprava do Berouna

27. října 2004 jsme se (Rosničky, Čmeláci a Sedmikrásky) vydali do Berouna. Sešli jsme se v opravdu velkém počtu (bylo nás 35:-))) před klubovnou ve Višňové a za chvíli už jsme nasedali do autobusu, ve kterém nás hodný pan řidič ( i když trochu překvapený, kolik cestujících se mu to chce nacpat dovnitř..) odvezl do Příbrami.

V Příbrami jsme měli ještě trochu času, a tak jsme hráli jednu seznamovací hru.Pak už byl čas jít na vlak, a tak jsme šli na vlak:-). Ve Zdicích jsme přestupovali do rychlíku, který nás dopravil až do Berouna.

Lucka ( jakožto organizátorka celé výpravy) nám vysvětlila celodenní hru, ve které jednotlivé družinky soutěžily , kdo složí z kartiček, na kterých bylo napsané jedno slovo, větu. Ovšem kartičku dostal od svého rádce pouze ten, kdo se zachoval nějak hezky, nebo prostě poslouchal a nezlobil…

První cíl naší výpravy bylo najít medvědárium, ve kterém žijí méďové z večerníčku-Vojta, Kuba a Matěj. Zdárně jsme to našli a dokonce byl jeden medvěd venku a dělal nám přehlídku.Naši skautští znalci tvrdili, že je to Matěj, Čmeláci to viděli na Kubu, nevím proč nikdo netipoval Vojtu…

Každopádně to později bylo jedno, protože se ozvaly naše žaludky, a proto jsme se odebrali na dřevěné dětské hřiště, kde jsme posvačili a po chvíli se pěkně vydováděli na houpačkách, skluzavkách, prolézačkách…

Nika s Ráďou si pro nás připravili skvělou hru, jejímž cílem bylo vysvobodit unesenou princeznu. A tak jsme po skupinkách plnili různé úkoly (vymýšlet písničky, pokřiky, dělat dřepy, luštit hlavolamy apod.), které se nám zdařily, a proto byla princezna volná! Následoval výstup na rozhlednu, ze které se nám naskytl krásný pohled na podzimní Beroun.

Přesunuli jsme se na další (a ještě lepší) hřiště, na kterém nás zaujala především minilanovka a skluzavka. Když už se pak začal krátit čas, vypravili jsme se na berounské náměstí. Navštívili jsme zdejší cukrárnu, hračkářství, papírnictví (jak kdo chtěl) a nakonec nádraží, odkud nám jel v půl třetí vlak.

V Příbrami jsme složili věty z celodenní hry (protože všichni byli tak hodní, že to prostě nešlo nedat jim tu kartičku:-)) a zahráli si Evky hru na „štrůdl“.

Z Příbrami jsme jeli (i když první pan řidič autobusu nechtěl..) autobusem do Višňové. Počasí bylo dobré (takže pláštěnky si celou dobu lebedily v batozích) a výletníci hodní, takže si myslím, že se výprava vydařila.

Nekča :-)