úvodní » Oddíl » Pro všechny » Akce pro rodiče


Akce pro rodiče

27. listopadu 2004

V režii Pepeho jsme uspořádali v restauraci za kostelem Akci pro rodiče. Celý sál jsme rozdělili na několik stanovišť, ve kterých se buď něco dělo nebo naopak rodiče něco vytvářeli.

Představili jsme náš oddíl, naše rádce a hlavně poděkovali všem za podporu a pomoc, jak při naší činnosti, tak v úpravách naší nové klubovny.

Janina vysvětlovala skauting a jeho ideály, Mudrc informoval o historii našich kluboven a hlavně o stavu příprav naší nové, kterou se nám podařilo získat pod zdravotním střediskem. Radek vedl praktické stanoviště: stavěl se stan nebo vázaly uzly, takže se všichni pořádně procvičili, Zlatka byla v sekci her, kde se podařilo sehrát několik povedených partií mezi rodiči a nejenom jejich dětmi.

Významné družiny měly i svoje vlastní stanoviště, kde ukazovaly svoje kroniky, fotografie a umělecká díla a byla dobrá možnost seznámit se s rodiči a rodiče s programem, zváště pro naše nové rádce a jejich pomocníky: náš oddíl se totiž rozrůstá stylem dosud nevídaným a vznik nových družin Čmeláků a Rosniček je toho jenom důkazem.

Mezitím jsme na plátno promítali fotografie z minulého skautského roku a videozáznam úspěšného provedení Perníkové chalupy na soutěži Divadelní šestka.

Po loňské premiéře v Ouběnické klubovně jsme se letos přesunuli do většího prostoru a tak jsme měli více místa na setkávání a povídání a společné vzpomínání a plánování.