úvodní » Družiny » Aktivní » Lemuři » Lemuři na Malostatku


Lemuři na Malostatku

Naše výprava začala tím, že jsme si všichni z krosen vyndali nejdůležitější věci, ostatní jsme hodili rodičům do aut a vydali se na cestu jen s baťohy. Prvním autobusem jsme dojeli do Neveklova, kde jsme si prohlédli náměstí a dokoupili sladkosti. Za půl hodiny nám jel další autobus do Šebáňovic, kde nám autobus zastavil na rozcestí a my šli na malostek pěšky.

Tam nás uvítala Martina s Matoušem, pět psů (později jsme zjistili, že jich je ještě víc) a několik koček. Než jsme si stačili všechno prohlédnout, dorazili krosny a my jsme si šli dát večeři z domova. Nikoho už nepřekvapí, že skoro všichni vytáhli řízky. Protože bylo večer ještě hezky, šli jsme si prohlédnout vesnici. Došli jsme k rybníku, který nás přilákal kvákáním žab. Během toho, co jsme hledali žáby, k nám přiletěli docela nemilé labutě, které nám dali na vědomí, že máme už jít.Na malostatku se dále pokračovalo bangem, dokud jsme neusnuli.

Ráno sluníčko některé probudilo už v půl páté. Následovala snídaně a procházka na místní velkou louku, kde se hráli celé dopoledne hry a krmili kozy. K obědu jsme měli špecle se slaninou. Odpoledne nás Martina vzala do její ordinace, kde nám všechno ukázala a nechala se koukat na očkování psa a kočky. Matouš nám ukázal všechna jejich zvířata a ke každému nám něco řekl. Viděli jsme divoké prase Darwina, lišku, ovce… Ani na statku jsme nemohli vynechat hokej. Bohužel naše fandění nestačilo na výhru. Na večer byla plánovaná vyjížďka na koni a vodění vola Bolka. Na koni nám to všem šlo, horší bylo bojování s Bolkem, který buď nešel nebo utíkal.Večer se večeřelo, přijel Patrik a hrálo se divadlo.

Ani v neděli se nevynechalo brzké vstávání. Snídaně, balení, hřiště pro děti přímo na malostatku, oběd a šup do Vrchotovic Janovic, odkud nám jel autobus domů. Nejdříve jsme se ještě stavili v zámeckém parku, kde někteří při schovávané spadli do potoka, naštěstí to vyřešili přezůvky. :D Nemohli jsme vynechat ani cukrárnu, kde točili dobrou zmrzlinu. Výprava plná zvířat se nám všem líbila, těšíme se na další a děkujeme Nadě za doprovod !

Týnka a Rosťa